Tonkatsu (kotlety wieprzowe)
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3247
Składniki:
- 300 g schabu wieprzowego bez kości
- 200 ml japońskiego sosu tonkatsu Bull-Dog
- 30 g panierki Panko
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- 2 jajka
- 1 kapusta pekińska
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kapustę pekińską dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Mięso umyć, osączyć z wody, pokroić na porcje i utłuc na kotlety. Następnie oprószyć pieprzem oraz sola i panierować w roztrzepanych jajkach, potem mące, znów w jajkach i panierce Panko. Całość smażyć na złoty kolor z obu stron na 4 łyżkach rozgrzanego oleju. Potem osączyć z tłuszczu, pokroić na plastry o grubości 2 cm i dodać do kapusty. Gotowy sos tonkatsu przelać do malej miseczki i dodać do potrawy.
Komentarze (0)