Rzepa w cieście z sosem tonkatsu
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2615
Składniki:
- 100 ml sosu tonkatsu Bull-Dog
- 2 białe rzepy
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 cebula
- 1 jajko
- olej do smażenia
- sól
- pieprz biały
- natka pietruszki do dekoracji
Opis przygotowania:
Rzepę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Rzepę obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Do startej rzepy wsypać mąkę, dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Zeszkloną połączyć ze składnikami. Potem wbić do tego jajko i wyrobić ręcznie na jednolitą masę Z masy uformować małe kotlety i smażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać sosem Tonkatsu. Potrawę udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)