Rzepa w cieście z sosem tonkatsu

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2615
Rzepa w cieście z sosem tonkatsu
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml sosu tonkatsu Bull-Dog
  • 2 białe rzepy
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz biały
  • natka pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania:

Rzepę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Rzepę obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Do startej rzepy wsypać mąkę, dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Zeszkloną połączyć ze składnikami. Potem wbić do tego jajko i wyrobić ręcznie na jednolitą masę Z masy uformować małe kotlety i smażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać sosem Tonkatsu. Potrawę udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów