Tomatican z ryżem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1700
Składniki:
- 1 awokado
- 1 szklanka ryżu
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 3 łyżki oleju
- 20 dag bobu
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i przełożyć na talerz. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Pomidory pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego cebulę, zeszklić i dodać pomidory. Kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać bób oraz kukurydzę osączona z zalewy, doprawić do smaku pieprzem, solą, dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać i smażyć całość przez 4 minuty. Następnie przełożyć na ryż. Awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, pokroić w plastry i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)