Tomatican z ryżem i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1700
Tomatican z ryżem i awokado
fot. RobotSkirts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag bobu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odcedzić i przełożyć na talerz. Bób ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Pomidory pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego cebulę, zeszklić i dodać pomidory. Kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać bób oraz kukurydzę osączona z zalewy, doprawić do smaku pieprzem, solą, dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać i smażyć całość przez 4 minuty. Następnie przełożyć na ryż. Awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, pokroić w plastry i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów