Roladki z polędwicy i warzyw
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2464
Składniki:
- 400 g wędzonej polędwicy wołowej w plastrach
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone ogórki
- 1 żółty melon
- pęczek szczypiorku
- garstka świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Melona obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienką słomkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Następnie plastry szynki rozłożyć na stole i nałożyć na nie pokrojone warzywa. Całość zawinąć w rulony i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować szczypiorkiem oraz listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)