Grzanki z wędzonym dorszem i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 47
Grzanki z wędzonym dorszem i awokado
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g filetów z wędzonego dorsza
  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 czerwone cebule
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki oraz awokado umyć i odsączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Kromki chleba razowego wysmarować olejem i zrumienić je na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Po zrumienieniu ściągnąć je z patelni i wyłożyć na talerz. Do pokrojonego wcześniej awokado dodać filety z wędzonego dorsza oraz masło, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i przełożyć na zrumienione kromki chleba. Cebulą obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów