Grzanki z wędzonym dorszem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 949
Składniki:
- 400 g filetów z wędzonego dorsza
- 4 kromki chleba razowego
- 4 łyżki oleju
- 2 czerwone cebule
- 2 dojrzałe awokado
- 1 łyżka masła
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki oraz awokado umyć i odsączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Kromki chleba razowego wysmarować olejem i zrumienić je na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Po zrumienieniu ściągnąć je z patelni i wyłożyć na talerz. Do pokrojonego wcześniej awokado dodać filety z wędzonego dorsza oraz masło, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i przełożyć na zrumienione kromki chleba. Cebulą obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)