Bataty z pastą serową, papryką i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 837
Składniki:
- 400 g białego sera twarogowego
- 4 dojrzałe awokado
- 2 łyżki oleju
- 2 duże bataty
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 czerwona słodka papryka
- sól
- pieprz czarny mielony
- garstka świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Paprykę, awokado i bazylię umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonej wcześniej papryki. Dodać do tego ser twarogowy. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dobrze wymieszać. Bataty dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć z nadmiaru wody i pokroić je w cienkie plastry. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego pokrojone bataty. Doprawić je do smaku szczyptą soli i smażyć do miękkości z obu stron na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i nałożyć na nie pastę serową z miski.
Komentarze (0)