Tofu ze szpinakiem i batatem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2352
Tofu ze szpinakiem i batatem
fot. randomduck / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g tofu
  • 4 ziemniaki bataty
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek szpinaku
  • 4 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dobrze umyć. Ziemniaki pokroić w plastry, natkę pietruszki drobno posiekać. Tofu pokroić w kostkę. Szpinak sparzyć osolonym wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do tego tofu i smażyć z każdej strony na złoty kolor, po czym przełożyć na szpinak. Rozgrzać kolejne 2 łyżki oleju na patelni, dodać do pokrojone bataty oraz marchew pokrojoną w słomkę, doprawić solą i smażyć do miękkości warzyw. Następnie osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Całość posypać natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów