Tofu ze szpinakiem i batatem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2352
Składniki:
- 20 g tofu
- 4 ziemniaki bataty
- 2 marchewki
- 1 pęczek szpinaku
- 4 łyżki oleju
- natka pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dobrze umyć. Ziemniaki pokroić w plastry, natkę pietruszki drobno posiekać. Tofu pokroić w kostkę. Szpinak sparzyć osolonym wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do tego tofu i smażyć z każdej strony na złoty kolor, po czym przełożyć na szpinak. Rozgrzać kolejne 2 łyżki oleju na patelni, dodać do pokrojone bataty oraz marchew pokrojoną w słomkę, doprawić solą i smażyć do miękkości warzyw. Następnie osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Całość posypać natką pietruszki.
Komentarze (0)