Tofu z jajecznicą, curry i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2270
Tofu z jajecznicą, curry i szpinakiem
fot. jules:stonesoup/ CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g jedwabistego toru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 cebula
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić kostkę. Cebulę obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Następnie jajka wbić do rondla, wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i roztrzepać widelcem. Do roztrzepanych składników dodać pokrojone wcześniej tofu oraz curry i razem wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i zeszklić na nim pokrojoną cebulę. Wlać do tego roztrzepane składniki z z rondla i smażyć je do chwili, aż się zetną. Wtedy dodać do tego szpinak, całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów