Tofu z jajecznicą, curry i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2270
Składniki:
- 300 g jedwabistego toru
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 cebula
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić kostkę. Cebulę obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Następnie jajka wbić do rondla, wlać do nich mleko, wsypać mąkę, szczyptę soli oraz pieprzu i roztrzepać widelcem. Do roztrzepanych składników dodać pokrojone wcześniej tofu oraz curry i razem wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni i zeszklić na nim pokrojoną cebulę. Wlać do tego roztrzepane składniki z z rondla i smażyć je do chwili, aż się zetną. Wtedy dodać do tego szpinak, całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)