Lody z dynią i batatem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1826
Lody z dynią i batatem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 2 plastry dyni
  • 2 liście mięty
  • 1 batat

Opis przygotowania:

Batata umyć, zalać wodą i ugotować w łupinie. Następnie odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Dynię obrać ze skóry, pokroić w plastry i ugotować do miękkości w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Ugotowana odcedzić i przełożyć do miseczki. Na dynię wyłożyć gotowanego batata. Do całości dodać gałkę lodów waniliowych i udekorować listkami mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów