Tofu ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2145
Składniki:
- 50 dag tofu
- 30 g szpinaku
- 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej
- olej do smażenia
- 1 limonka
- sól
Opis przygotowania:
Kaszę jęczmienna opłukać zimną wodą i ugotować w 1 szklance wody. Kaszę gotować do czasu, aż woda zostanie całkowicie wchłonięta. Ugotowaną przełożyć na talerz. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i smażyć tofu z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na kaszę, polać olejem ze smażenia i lekko posolić. Szpinak dobrze opłukać i osączyć z wody. Wlać na patelnię 1 łyżkę oleju, dobrze rozgrzać, wrzucić do niego szpinak i smażyć przez 2 minuty. Usmażone osączyć z tłuszczu, dodać szczyptę soli, wymieszać i przełożyć na talerz. Limonkę pokroić na połowy i udekorować talerz przed podaniem.
Komentarze (0)