Ramen pomidorowy z tofu i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2113
Ramen pomidorowy z tofu i szpinakiem
fot. yoppy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g jedwabistego tofu
  • 4 liście świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Szpinak umyć i osączyć z wody. Czosnek z dymką obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonych składników dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i dusić przez 1 minutę. Potem wlać do tego bulion warzywny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, dodać szpinak i szybko zagotować na dużym ogniu. Następnie dodać do tego pokrojone w kostkę tofu i gotować razem jeszcze przez 1,5 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów