Ramen pomidorowy z tofu i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2326
Składniki:
- 40 g jedwabistego tofu
- 4 liście świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Szpinak umyć i osączyć z wody. Czosnek z dymką obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonych składników dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i dusić przez 1 minutę. Potem wlać do tego bulion warzywny, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, dodać szpinak i szybko zagotować na dużym ogniu. Następnie dodać do tego pokrojone w kostkę tofu i gotować razem jeszcze przez 1,5 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)