![Pierogi z mięsem i porem](https://smakowity.pl/storage/9550/conversions/pierogi-z-miesem-i-porem-medium.jpg)
Tofu z porem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1008
![Tofu z porem i szpinakiem](https://smakowity.pl/storage/8221/conversions/tofu-z-porem-i-szpinakiem-large.jpg)
Składniki:
- 400 g jedwabistego tofu
- 300 g świeżego szpinaku
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 por
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak sparzyć wrzącą wodą na sicie, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć na tackę. Następnie oprószyć go mielonym kminem rzymskim i szczyptą soli. Por przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu por odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do szpinaku. Następnie tofu pokroić w dużą kostkę i dodać do całości.
Komentarze (0)