Tofu z porem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1143
Składniki:
- 400 g jedwabistego tofu
- 300 g świeżego szpinaku
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 por
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak sparzyć wrzącą wodą na sicie, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć na tackę. Następnie oprószyć go mielonym kminem rzymskim i szczyptą soli. Por przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawał i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu por odcedzić, pokroić na małe kawałki i dodać do szpinaku. Następnie tofu pokroić w dużą kostkę i dodać do całości.
Komentarze (0)