Tofu z papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1938
Składniki:
- 60 dag tofu (twarożku sojowego)
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 2 łyżki krojonych ananasów (mogą być w zalewie)
- keczup łagodny
- natka zielonej pietruszki
- 1 kwiat do przybrania
- sól
Opis przygotowania:
Tofu ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i pokroić na części. Paprykę pozbawić nasion, sparzyć wrzątkiem i pokroić w duża kostkę. Paprykę i tofu ułożyć na talerz. Dodać do tego ananasa i ewentualnie łyżką zalewy polać danie. Całość polać keczupem i udekorować natką zielonej pietruszki oraz kwiatem.
Komentarze (0)