Tofu z orzechami nerkowca, pieczarkami i cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3802
Tofu z orzechami nerkowca, pieczarkami i cukinią
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 30 g pieczarek
  • 20 g orzechów nerkowca
  • 1 zielona cukinia
  • 5 łyżek oleju
  • 3 marchewki
  • sól
  • biały pieprz
  • sok z 1 cytryny

Opis przygotowania:

Tofu pokroić w plastry o grubości 1 cm i zrumienić na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Następnie wyciągnąć i osączyć z tłuszczu. Marchew i cukinię umyć i pokroić w kostkę. Marchew zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do tofu. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do niego oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, cukinię i podsmażyć. Dodać do tego orzechy nerkowca, podsmażyć przez 1 minutę, doprawić pieprzem oraz solą i dodać do całości. Wszystko polać sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów