Tofu z orzechami nerkowca, pieczarkami i cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3802
Składniki:
- 40 g tofu
- 30 g pieczarek
- 20 g orzechów nerkowca
- 1 zielona cukinia
- 5 łyżek oleju
- 3 marchewki
- sól
- biały pieprz
- sok z 1 cytryny
Opis przygotowania:
Tofu pokroić w plastry o grubości 1 cm i zrumienić na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju. Następnie wyciągnąć i osączyć z tłuszczu. Marchew i cukinię umyć i pokroić w kostkę. Marchew zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do tofu. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do niego oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, cukinię i podsmażyć. Dodać do tego orzechy nerkowca, podsmażyć przez 1 minutę, doprawić pieprzem oraz solą i dodać do całości. Wszystko polać sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)