Kulki kokosowe z orzechami nerkowca
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2401
Składniki:
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 szklanka mielonych orzechów nerkowca
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Mielone orzechy nerkowca zmieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Następnie wbić do tego jajko i wlać aromat waniliowy. Z całości wyrobić gęstą masę i uformować z niej ręcznie małe kulki. Uformowane kulki wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i podawać do spożycia.
Komentarze (0)