Sałatka warzywna z orzechami nerkowca
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3497
Składniki:
- 20 g orzechów nerkowca
- 8 pomidorków cherry
- 2 żółte papryki
- 2 zielone ogórki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z limonki
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Pomidorki cherry pokroić na ćwiartki. Pokrojone warzywa połączyć ze sobą i przełożyć do salaterki. Następnie rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, dodać orzechy nerkowca po czym oprószyć je szczyptą soli, smażyć przez 2 minuty, a następnie dodać do całości. Wszystko zalać sokiem z limonki.
Komentarze (0)