Tofu z kukurydzą i jarmużem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 978
Składniki:
- 400 g tofu z ziołami
- 2 kolby kukurydzy
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 pęczek jarmużu
- sól
Opis przygotowania:
Jarmuż sparzyć wrząca wodą, osączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Tofu pokroić na kawałki, zrumienić go na rozpalonym grillu, po czym ściągnąć go z grilla i dodać do jarmużu na talerzu. Następnie kolby kukurydzy obrać z liści, pokroić na kawałki i również przypiec na rozpalonym grillu. Gotową ściągnąć z grilla i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i podawać do spożycia.
Komentarze (0)