Tofu z kukurydzą i jarmużem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 877
Tofu z kukurydzą i jarmużem
fot. wonderyort / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g tofu z ziołami
  • 2 kolby kukurydzy
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 pęczek jarmużu
  • sól

Opis przygotowania:

Jarmuż sparzyć wrząca wodą, osączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Tofu pokroić na kawałki, zrumienić go na rozpalonym grillu, po czym ściągnąć go z grilla i dodać do jarmużu na talerzu. Następnie kolby kukurydzy obrać z liści, pokroić na kawałki i również przypiec na rozpalonym grillu. Gotową ściągnąć z grilla i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów