Kwiaty dyni z jarmużem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 725
Kwiaty dyni z jarmużem
fot. Ben Chun (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 kwiatów dyni
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • pęczek jarmużu
  • garść bazylii cytrynowej
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz kwiaty dyni umyć i odsączyć z wody. Jarmuż wyłożyć na talerz. Kwiaty dyni nadziać bazylią cytrynową i smażyć je na rozgrzanej oliwie na pateln, do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z patelni i dodać do jarmużu na talerzu. Wszystko skropić octem balsamicznym i doprawić do smaku szczyptą soli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów