Spaghetti z jajkami, jarmużem i fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1617
Spaghetti z jajkami, jarmużem i fasolą
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 20 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 łodygi jarmużu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć osączyć z wody, jarmuż pokroić na małe kawałki. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić ją na kawałki i wrzucić do 0,5 l gotującej się lekko, osolonej wody. Fasolkę gotować do miękkości, a po ugotowaniu odcedzić ją. Następnie zagotować 1,5 l lekko osolonej wody i na wrzątek wrzucić makaron spaghetti. Gotować go do miękkości i odcedzić po ugotowaniu. Rozgrzać mocno rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, dodać ugotowaną wcześniej fasolkę oraz pokrojony jarmuż. Składniki smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu a potem dodać do tego ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod przykryciem. Po tym czasie składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Jajka wbić na 0,5 l gotującej się wody i gotować do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas wyciągnąć je z wody łyżką cedzakową i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów