Spaghetti z jajkami, jarmużem i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1617
Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 20 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 łodygi jarmużu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 jajka
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć osączyć z wody, jarmuż pokroić na małe kawałki. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić ją na kawałki i wrzucić do 0,5 l gotującej się lekko, osolonej wody. Fasolkę gotować do miękkości, a po ugotowaniu odcedzić ją. Następnie zagotować 1,5 l lekko osolonej wody i na wrzątek wrzucić makaron spaghetti. Gotować go do miękkości i odcedzić po ugotowaniu. Rozgrzać mocno rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, dodać ugotowaną wcześniej fasolkę oraz pokrojony jarmuż. Składniki smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu a potem dodać do tego ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod przykryciem. Po tym czasie składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Jajka wbić na 0,5 l gotującej się wody i gotować do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas wyciągnąć je z wody łyżką cedzakową i dodać do potrawy.
Komentarze (0)