Marchew smażona z ricottą i jarmużem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1467
Marchew smażona z ricottą i jarmużem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 liście jarmużu
  • 200 g sera ricotta
  • 1 kg marchwi
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia
  • garstka świeżego majeranku

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Liście jarmużu wyłożyć na talerz. Potem rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego całą marchew. Marchew smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i oprószyć mielonym kminem rzymskim. Całość posypać świeżym majerankiem i serem ricotta.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów