Marchew smażona z ricottą i jarmużem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1704
Składniki:
- 4 liście jarmużu
- 200 g sera ricotta
- 1 kg marchwi
- 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- sól
- olej do głębokiego smażenia
- garstka świeżego majeranku
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Liście jarmużu wyłożyć na talerz. Potem rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego całą marchew. Marchew smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i oprószyć mielonym kminem rzymskim. Całość posypać świeżym majerankiem i serem ricotta.
Komentarze (0)