Tofu z jarmużem i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2600
Składniki:
- 30 g jedwabistego tofu
- 15 g tartego parmezanu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 cytryna
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Jarmuż umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej tofu i smażyć je przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego jarmuż. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzem białym, skropić sokiem cytrynowym, wymieszać i smażyć pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia, wyłożyć składniki na talerz, posypać tartym parmezanem i udekorować przekrojoną cytryną.
Komentarze (0)