Tofu z jarmużem i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2600
Tofu z jarmużem i parmezanem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g jedwabistego tofu
  • 15 g tartego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Jarmuż umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej tofu i smażyć je przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego jarmuż. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzem białym, skropić sokiem cytrynowym, wymieszać i smażyć pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia, wyłożyć składniki na talerz, posypać tartym parmezanem i udekorować przekrojoną cytryną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów