Chłodnik z buraków
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 9125
Składniki:
- 50 dkg buraków czerwonych
- 50 dkg kefiru
- 1 cebula
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- szczypta startej gałki muszkatołowej
Opis przygotowania:
Buraczki umyć i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do buraków. Dodać do tego kefir i całość zmiksować. Po zmiksowaniu doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Dokładnie wymieszać i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i podawać chłodnik do spożycia polany śmietaną.
Komentarze (0)