Sałatka z persymoną

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 973
Sałatka z persymoną
fot. vanillaechoes (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 liście czerwonej kapusty
  • 4 persymony
  • 2 łyżki łuskanych nasion granatu
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 2 g kiełków słonecznika
  • 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego

Opis przygotowania:

Liście kapusty czerwonej sparzyć wrzącą wodą na sicie, odsączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Persymonę oraz kiełki słonecznika umyć i odsączyć z wody. Persymonę pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na liściach czerwonej sałaty. Dodać do tego łuskane nasiona granatu. Całość posypać kiełkami słonecznika i polać miodem wielokwiatowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów