Sałatka z persymoną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 973
Składniki:
- 4 liście czerwonej kapusty
- 4 persymony
- 2 łyżki łuskanych nasion granatu
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 g kiełków słonecznika
- 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
Opis przygotowania:
Liście kapusty czerwonej sparzyć wrzącą wodą na sicie, odsączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Persymonę oraz kiełki słonecznika umyć i odsączyć z wody. Persymonę pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na liściach czerwonej sałaty. Dodać do tego łuskane nasiona granatu. Całość posypać kiełkami słonecznika i polać miodem wielokwiatowym.
Komentarze (0)