Tofu z boczkiem w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2887
Składniki:
- 100 ml ciemnego sosu sojowego
- 40 g białego tofu
- 15 g wędzonego boczku
- 3 łyżki oleju
- 2 cm imbiru
- 1 dymka
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tofu pokroić na równe części. Boczek pokroić w kostkę. Imbir oraz dymkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać pokrojony imbir. Smażyć przez 30 sekund, potem dodać do tego kawałki tofu i zrumienić z każdej strony. Zrumienione przełożyć do miski. Pokrojony boczek przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, również przyrumienić, po czym dodać do potrawy. Całość zalać sosem sojowym i posypać pokrojoną dymką oraz szczypiorkiem.
Komentarze (0)