Tofu z warzywami i mlekiem sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2484
Tofu z warzywami i mlekiem sojowym
fot. chordmonkey / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml mleka sojowego
  • 40 g tofu
  • 8 mini kolb kukurydzy w zalewie
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 por
  • 1 seler
  • czerwona papryka chili
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Zrumienione wyłożyć na talerz. Dodać do tego osączone z zalewy mini kolby kukurydzy. Warzywa umyć i osączyć z wody. Por oraz seler pokroić na kawałki, po czym oprószyć szczyptą soli, pieprzu, zalać mlekiem sojowym i ugotować do miękkości. Ugotowane dodać do składników. Paprykę chili pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów