Tofu z warzywami i mlekiem sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2484
Składniki:
- 300 ml mleka sojowego
- 40 g tofu
- 8 mini kolb kukurydzy w zalewie
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 por
- 1 seler
- czerwona papryka chili
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Zrumienione wyłożyć na talerz. Dodać do tego osączone z zalewy mini kolby kukurydzy. Warzywa umyć i osączyć z wody. Por oraz seler pokroić na kawałki, po czym oprószyć szczyptą soli, pieprzu, zalać mlekiem sojowym i ugotować do miękkości. Ugotowane dodać do składników. Paprykę chili pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)