Tofu w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2784
Składniki:
- 100 ml gotowego sosu sojowego (jasnego)
- 50 ml mleka sojowego
- 40 g tofu
- 15 dag tartego parmezanu
- 4 łyżki kaszy manny
- 1 pęczek szczypiorku
- oliwa do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Tofu pokroić w kostkę i namoczyć z mleku sojowym. Następnie oprószyć kaszą manną i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanej, głębokiej oliwie. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki. Całość posypać tartym parmezanem, zalać sosem sojowym i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)