Tofu w syropie imbirowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1187
Składniki:
- 400 g jedwabistego tofu
- Syrop:
- 100 g świeżego imbiru
- 2 szklanki cukru
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki miodu lipowego
Opis przygotowania:
Tofu przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawało i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i przełożyć do miski.
Przygotować syrop: imbir obrać ze skóry, pokroić go w drobną kostkę i przełożyć do rondla. Zalać go wodą, miodem, zasypać cukrem i gotować na średnim ogniu do chwili, aż całość zacznie gęstnieć. Wtedy ściągnąć go z ognia, przecedzić przez sito, a następnie zalać nim tofu w misce.
Przygotować syrop: imbir obrać ze skóry, pokroić go w drobną kostkę i przełożyć do rondla. Zalać go wodą, miodem, zasypać cukrem i gotować na średnim ogniu do chwili, aż całość zacznie gęstnieć. Wtedy ściągnąć go z ognia, przecedzić przez sito, a następnie zalać nim tofu w misce.
Komentarze (0)