Lody miętowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1417
Składniki:
- 400 ml niesłodzonego, schłodzonego mleka skondensowanego
- 400 ml śmietany 3,2%
- 150 g cukru
- 1 garść świeżej mięty
Opis przygotowania:
Miętę umyć i odsączyć z wody. Mleko skondensowane przelać do miksera i dodać do niego miętę. Oba składniki zmiksować mikserem na jednolitą masę. Śmietanę przełożyć do kubka, wsypać do niej cukier i również zmiksować mikserem na jednolitą masę. Po u ubiciu wymieszać ją z ubitym wcześniej mlekiem z miętą. Całość dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do pojemniczków na lody i zamrozić w zamrażalniku.
Komentarze (0)