Tofu w bulionie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2176
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 300 g marnowanego tofu
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju sezamowego
- szczypiorek do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do rondla. Potem dodać do tego podzielone na porcie tofu, wlać olej sezamowy, po czym wszystko zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i zagotować. Zagotowane składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)