Chłodnik z warzywami
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1439
Składniki:
- 6 rzodkiewek
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka kefiru
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- pęczek zielonego koperku
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Rzodkiewkę pozbawić ogonków. Ogórki oraz rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i przełożyć razem do miski. Dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek, szczypiorek i koperek. Następnie całość zalać kefirem, jogurtem naturalnym, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)