Tofu smażone z serem i łososiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2611
Składniki:
- 40 g tofu
- 30 g wędzonego łososia
- 5 g tartego sera żółtego
- 2 łyżki soku z limonki
- natka zielonej pietruszki
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Łososia wędzonego pokroić w cienkie plastry. Natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w duża kostkę, po czym w kostkach zrobić wgłębienie łyżką. Wgłębienie napełnić tartym serem żółtym, oprószyć szczypta soli i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Dodać do tego wędzonego łososia, a wszystko polać sokiem z limonki i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (1)
Polecam do smażenia takich potraw olej z ryżu:)