Tofu smażone z serem i łososiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1545
Tofu smażone z serem i łososiem
fot. wEnDaLicious / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 30 g wędzonego łososia
  • 5 g tartego sera żółtego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Łososia wędzonego pokroić w cienkie plastry. Natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w duża kostkę, po czym w kostkach zrobić wgłębienie łyżką. Wgłębienie napełnić tartym serem żółtym, oprószyć szczypta soli i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Dodać do tego wędzonego łososia, a wszystko polać sokiem z limonki i udekorować natką zielonej pietruszki.

1 komentarz

Polecam do smażenia takich potraw olej z ryżu:)

Podobne przepisy