Guacamole z łososiem i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2675
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 20 g wędzonego łososia
- 20 g wędzonego tofu
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu tabasco
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ zgnieść widelcem. Tofu sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, pokroić w drobną kostkę i połączyć z awokado. Łososia pokroić drobno i dodać do pozostałych składników. Dodać do tego sos tabasco, sok z limonki, obrany ze skóry oraz zmiażdżony praską czosnek, doprawić pieprzem oraz solą do smaku, wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)