Tofu smażone z jajkami w sosie chili
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3756
Składniki:
- 400 g tofu
- 200 ml słodko-kwaśnego sosu chili
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 0,5 łyżeczki soli
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Jajka wbić do kubka, wsypać do nich mąkę ryżową oraz sól i roztrzepać widelcem. Tofu podzielić okrągłą foremką na kawałki, po czym wysmarować je z obu stron roztrzepanymi składnikami i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażyć na rumiany kolor z obu stron na średnim ogniu, a gotowe ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko zalać sosem słodko-kwaśnym i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)