Tofu smażone z przyprawami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 613
Składniki:
- 800 g jedwabistego tofu
- 1 szklanka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
- 1 szklanka mleka sojowego
- 1 szklanka grubej soli
- olej do głębokiego smażenia
- pęczek drobnego szczypiorku
Opis przygotowania:
Skrobię kukurydzianą przesypać do miski i wymieszać ją z pieprzem syczuańskim i solą. Do miski wlać mleko sojowe. Tofu pokroić na porcje, zanurzyć je w mleku, posypać wymieszanymi składnikami, włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na rumiany kolor. Po usmażeniu tofu wyciągnąć z oleju i wyłożyć na talerz. Przed podaniem posypać całość umytym, odsączonym z wody i pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)