Kukurydza grillowana z masłem i przyprawami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3037
Składniki:
- 4 kolby kukurydzy
- 3 łyżki masła
- 1 limonka do dekoracji
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 1 łyżeczka mielonej papryki chili
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonego czosnku
- 1 łyżeczka soli
Opis przygotowania:
Kukurydzę obrać ze skóry, po czym przełożyć na aluminiową tackę od grilla. Masło stopić w rondlu i polać nim kukurydzę. Następnie wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą, po czym posypać nimi zalaną masłem kukurydzę. Wszystko postawić na rozpalonym grillu i zrumienić z każdej strony. Zrumienioną ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Całość udekorować pokrojoną limonką.
Komentarze (0)