Sałatka z serem i buraczkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2043
Składniki:
- 30 g sera pleśniowego brie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 czerwone buraki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona sałata
- 1 łyżka solu cytrynowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i połączyć z pokrojoną sałatą. Buraki czerwone zalać 3 szklankami wody, ugotować do miękkości, potem odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych składników. Następnie wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą, sokiem cytrynowym, po czym wlać oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz i przełożyć pokrojonym w plastry serem brie.
Komentarze (0)