Tofu nadziewane owocami i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 944

Składniki:

  • 600 g jedwabistego tofu
  • 100 g czarnej fasoli w zalewie
  • 100 g rodzynek
  • 100 g nasion łuskanego słonecznika
  • 100 g łuskanych nasion dyni
  • 2 łyżki letniej wody
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • olej sezamowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Fasolę czarną osaczyć z zalewy. Rodzynki sparzyć wrząca wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie przełożyć je do miski i wymieszać z nasionami dyni, słonecznika i osączoną wcześniej czarną fasolą. Potem tofu rozgnieść ręcznie z dwoma łyżkami letniej wody na cienkie placki i nałożyć na nie wymieszane składniki z miski. Wszystko dobrze zawinąć ręcznie i uformować z tego owalne kształty, po czym włożyć do rozgrzanego oleju sezamowego na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru oleju i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów