Tofu nadziewane owocami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1138
Składniki:
- 600 g jedwabistego tofu
- 100 g czarnej fasoli w zalewie
- 100 g rodzynek
- 100 g nasion łuskanego słonecznika
- 100 g łuskanych nasion dyni
- 2 łyżki letniej wody
- 1 szklanka wrzącej wody
- olej sezamowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Fasolę czarną osaczyć z zalewy. Rodzynki sparzyć wrząca wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie przełożyć je do miski i wymieszać z nasionami dyni, słonecznika i osączoną wcześniej czarną fasolą. Potem tofu rozgnieść ręcznie z dwoma łyżkami letniej wody na cienkie placki i nałożyć na nie wymieszane składniki z miski. Wszystko dobrze zawinąć ręcznie i uformować z tego owalne kształty, po czym włożyć do rozgrzanego oleju sezamowego na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru oleju i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)