Tofu z grzybami i owocami morza
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2253
Składniki:
- 40 g tofu
- 10 dag grzybów shitake
- 10 dag zielonego groszku w łupinie
- 4 krewetki mrożone
- 4 kałamarnice mrożone
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 mały por
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tofu podzielić na równe części, lekko zrumienić na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy i przełożyć na talerz. Krewetki i kałamarnice rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, oprószyć pieprzem oraz solą, podzielić na kawałki i smażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na rumiany kolor. Usmażone dodać do tofu. Grzyby shitake gotować przez10 minut w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić drobno, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy, dodać do niej pokrojoną w talarki marchew, zielony groszek oraz grzyby i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie przełożyć całość na owoce morza.
Komentarze (0)