Spaghetti z owocami morza i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2120
Spaghetti z owocami morza i warzywami
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 150 g mrożonych kalmarów
  • 150 g mrożonej ośmiornicy
  • 2 czerwone papryki
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Owoce morza rozmrozić i pokroić na kawałki. Makaron spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się, lekko osolonej wody i gotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać do niej pokrojone wcześniej owoce morza. Smażyć na średnim ogniu, do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego pokrojoną paprykę oraz szpinak. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie dodać do tego ugotowany makaron. Wszystko ponownie wymieszać i smażyć razem jeszcze przez kolejne 2 minuty, po czym składniki ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów