Rojak - sałatka tofu i owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2202
Rojak - sałatka tofu i owocami
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g tofu
  • 100 g szpinaku
  • 50 g kiełków (mogą być fasoli)
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 mango
  • 1 puszka ananasa w zalewie
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak opłukać i sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, następnie osączyć z wody i przełożyć na talerz. Kiełki zalać wrzątkiem i odcedzić. Mango obrać ze skóry, pozbawię pestki i pokroić w dużą kostkę. Ogórka pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim pokrojone w kostkę tofu. Zrumienione dodać do szpinaku. Dodać do tego kiełki, ogórka, mango i osączonego z zalewy ananasa. Zalewę ananasa wymieszać z brązowym cukrem, sokiem z cytryny i polać całą sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów