Rojak - sałatka tofu i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2202
Składniki:
- 250 g tofu
- 100 g szpinaku
- 50 g kiełków (mogą być fasoli)
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 mango
- 1 puszka ananasa w zalewie
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak opłukać i sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, następnie osączyć z wody i przełożyć na talerz. Kiełki zalać wrzątkiem i odcedzić. Mango obrać ze skóry, pozbawię pestki i pokroić w dużą kostkę. Ogórka pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim pokrojone w kostkę tofu. Zrumienione dodać do szpinaku. Dodać do tego kiełki, ogórka, mango i osączonego z zalewy ananasa. Zalewę ananasa wymieszać z brązowym cukrem, sokiem z cytryny i polać całą sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)