Tofu z groszkiem i marchewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2383
Składniki:
- 200 ml mleka sojowego
- 40 g jedwabistego tofu
- 30 g mrożonego groszku
- 3 marchewki
- sól
Opis przygotowania:
Tofu pokroić w kostkę, po czym zalać mlekiem sojowym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane ściągnąć z ognia i przełożyć na tacę. Marchewkę umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Groszek zielony rozmrozić i połączyć z pokrojoną marchwią. Następnie oba składniki zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć z ugotowanym wcześniej tofu. Całość doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać.
Komentarze (0)