Ryż z mango, marchewką i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2232
Składniki:
- 300 g tofu
- 2 marchewki
- 2 mango
- 1 szklanka ryżu
- olej do głębokiego smażenia
- szczypta mielonej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Mango oraz marchewkę umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Mango obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Tofu również pokroić na kawałki. Następnie ryz opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody ugotować na sypko, odparować i wyłoży do miski. Rozgrzać mocno olej w rondu i dodać do tego pokrojone mango, tofu i marchew, oprószyć mieloną papryką i smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do ryżu w misce.
Komentarze (0)