Ryż z mango, marchewką i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2232
Ryż z mango, marchewką i tofu
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g tofu
  • 2 marchewki
  • 2 mango
  • 1 szklanka ryżu
  • olej do głębokiego smażenia
  • szczypta mielonej papryki chili
  • sól

Opis przygotowania:

Mango oraz marchewkę umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Mango obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Tofu również pokroić na kawałki. Następnie ryz opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody ugotować na sypko, odparować i wyłoży do miski. Rozgrzać mocno olej w rondu i dodać do tego pokrojone mango, tofu i marchew, oprószyć mieloną papryką i smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do ryżu w misce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów