Tofu grillowane z sosem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 852
Składniki:
- 400 g jedwabistego tofu
- 200 ml sosu teriyaki
- 4 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 główka sałaty
- 1 łyżka sezamu
- 1 limonka
Opis przygotowania:
Sałatę oraz pomidory umyć, odsączyć z wody i przełożyć na talerz. Następnie tofu pokroić na porcje, nabić na patyczki szaszłykowe i skropić oliwą z oliwek. Nabite tofu przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować na rumiany kolor. Następnie ściągnąć je z grilla, przełożyć na talerz z warzywami, polać sosem teriyaki i posypać sezamem.
Komentarze (0)