Tofu gotowane z krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2237
Składniki:
- 40 g tofu
- 15 dag mrożonych krewetek
- 4 łyżki gotowego sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sol
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Tofu przełożyć na sito i gotować na parze około 8 minut. Następnie ściągnąć z sita, pokroić na kawałki i przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i por (w krążki), a następnie zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone krewetki, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć przez 3 minuty. Następnie całość przełożyć na tofu. Wszystko polać sosem sojowym i udekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)