Tatar z tuńczyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 208

Składniki:

  • 400 g filetów ze świeżego tuńczyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz biały mielony
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, odsączyć z wody i drobno pokroić. Filety z tuńczyka przepuścić przez maszynkę do mięsa o grubym sitku i przełożyć do miski. Rybę oprószyć solą oraz pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno, dodać do ryby w misce i wymieszać. Po wymieszaniu dodać do tego przecier pomidorowy i majonez. Całość posypać szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów