Tatar z tuńczyka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 396
Składniki:
- 400 g filetów ze świeżego tuńczyka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz biały mielony
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, odsączyć z wody i drobno pokroić. Filety z tuńczyka przepuścić przez maszynkę do mięsa o grubym sitku i przełożyć do miski. Rybę oprószyć solą oraz pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno, dodać do ryby w misce i wymieszać. Po wymieszaniu dodać do tego przecier pomidorowy i majonez. Całość posypać szczypiorkiem.
Komentarze (0)