Tatar z tuńczyka z papryką, miodem, owocami i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2991
Tatar z tuńczyka z papryką, miodem, owocami i kawiorem
fot. Núria Farregu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów ze świeżego tuńczyka
  • 20 g czerwonego kawioru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 plastry limonki
  • 1 dojrzale awokado
  • 1 mango
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Owoce oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć razem do jednej miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych owoców w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do całości. Filety z tuńczyka pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie oliwę z oliwek zmieszać z sokiem cytrynowym, miodem, szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i zalać tym składniki tatara. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz, wyłożyć kawiorem, potem posypać czarnym sezamem i udekorować plastrem limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów