Tatar z tuńczyka z papryką, miodem, owocami i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2991
Składniki:
- 300 g filetów ze świeżego tuńczyka
- 20 g czerwonego kawioru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 plastry limonki
- 1 dojrzale awokado
- 1 mango
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- 1 łyżka miodu lipowego
- 1 cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Owoce oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Awokado oraz mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć razem do jednej miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych owoców w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do całości. Filety z tuńczyka pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie oliwę z oliwek zmieszać z sokiem cytrynowym, miodem, szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i zalać tym składniki tatara. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz, wyłożyć kawiorem, potem posypać czarnym sezamem i udekorować plastrem limonki.
Komentarze (0)