Tatar z łososia i paluszków krabowych

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4316
Tatar z łososia i paluszków krabowych
fot. boo_licious / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g filetów z łososia
  • 30 g paluszków krabowych surimi
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezy
  • 1 papryczka czerwona chili
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ryb
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i posiekać drobno. Paluszki krabowe obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Filety z łososia posiekać drobno i dodać do pokrojonych paluszków krabowych. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować małe kotlety i wyłożyć je na talerz. Całość polać majonezem, posypać pokrojoną papryczką chili i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów