Tatar z łososia i paluszków krabowych
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4316
Składniki:
- 200 g filetów z łososia
- 30 g paluszków krabowych surimi
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezy
- 1 papryczka czerwona chili
- 1 łyżka soku z limonki
- 0,5 łyżeczki przypraw do ryb
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i posiekać drobno. Paluszki krabowe obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Filety z łososia posiekać drobno i dodać do pokrojonych paluszków krabowych. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować małe kotlety i wyłożyć je na talerz. Całość polać majonezem, posypać pokrojoną papryczką chili i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)