Tatar z łososia i brzoskwiń
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2039
Składniki:
- 300 g filetów wędzonego łososia
- 4 łyżki brzoskwi w syropie
- 2 cm świeżego imbiru
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 cytryna do dekoracji
- natka pietruszki
- pęczek rukoli
- sol
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Rukolę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Połowę natki zielonej pietruszki oraz rukoli pokroić drobno, a drugą połowę pozostawić do dekoracji potrawy. Filety z łososia pokroić drobno i połączyć z pokrojonymi składnikami. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Imbir obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i dodać do całości. Następnie wbić jajko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Dodać do tego brzoskwinię w syropie oraz pokrojona cytrynę. Gotową potrawę udekorować pozostawioną natka zielonej pietruszki i rukoli.
Komentarze (0)