Tatar z łososia i brzoskwiń

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1852
Tatar z łososia i brzoskwiń
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów wędzonego łososia
  • 4 łyżki brzoskwi w syropie
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 cytryna do dekoracji
  • natka pietruszki
  • pęczek rukoli
  • sol
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Rukolę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Połowę natki zielonej pietruszki oraz rukoli pokroić drobno, a drugą połowę pozostawić do dekoracji potrawy. Filety z łososia pokroić drobno i połączyć z pokrojonymi składnikami. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Imbir obrać ze skóry, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i dodać do całości. Następnie wbić jajko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Dodać do tego brzoskwinię w syropie oraz pokrojona cytrynę. Gotową potrawę udekorować pozostawioną natka zielonej pietruszki i rukoli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów