Tatar z łososia i grzankami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3024
Składniki:
- 250 g świeżych filetów z łososia
- 15 g kiełków rzodkiewki
- 4 kromki chleba pszennego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 zielony ogórek
- sól
- biały pieprz
- natka zielonej pietruszki
- pęczek drobnego szczypiorku
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz kiełki rzodkiewki dokładnie umyć i osaczyć z wody. Ogórka pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Natkę zielonej pietruszki oraz szczypiorek pokroić drobno i przełożyć do miski. Filety z łososia pokroić na drobne kawałki i dodać do składników w misce. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do reszty. Następnie wlać do tego sok z limonki, ocet balsamiczny, doprawić do smaku białym pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na pokrojonego ogórka. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim kromki chleba z obu stron. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Całość posypać kiełkami rzodkiewki.
Komentarze (0)