Sałatka z paluszków surimi i sardeli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3602
Składniki:
- 150 g paluszków surimi
- 30 g wędzonej sardeli
- 6 pomidorów cherry
- 2 awokado
- 1 sałata lodowa
- sok z 2 cytryn
- przyprawa do ryb
- pałeczki drewniane
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę lodową dokładnie opłukać, osączyć z wody, posolić i przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i dodać do sałaty. Paluszki surimi pokroić na kawałki. Sardelę pokroić na cienkie plastry, obsypać przyprawą do ryb i dodać do sałaty. Pomidory cherry umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy i dodać do całości. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do osobnej miseczki wlać sok z cytryn i razem z drewnianymi pałeczkami podawać na jednym talerzu.
Komentarze (0)