Sałatka z paluszków surimi i sardeli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3602
Sałatka z paluszków surimi i sardeli
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 g paluszków surimi
  • 30 g wędzonej sardeli
  • 6 pomidorów cherry
  • 2 awokado
  • 1 sałata lodowa
  • sok z 2 cytryn
  • przyprawa do ryb
  • pałeczki drewniane
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę lodową dokładnie opłukać, osączyć z wody, posolić i przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i dodać do sałaty. Paluszki surimi pokroić na kawałki. Sardelę pokroić na cienkie plastry, obsypać przyprawą do ryb i dodać do sałaty. Pomidory cherry umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy i dodać do całości. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do osobnej miseczki wlać sok z cytryn i razem z drewnianymi pałeczkami podawać na jednym talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów